Location

Synergy of resources and infrastructure

BIO4 kampus je kompleks nalazi se u ulici Vojvode Stepe,…. 15 km udaljen od centra grada Kompleks ce se prostirati na 20 hektara površine, u neposrednoj blizini u blizini Instituta Torlak i Farmaceutskog fakulteta, IMMGI – Instituta za medicinska istraživanja i Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije. Projekat izgradnje ralizovaće se u 2 faze – A I B.

…..BIO4 CAMPUS
…..Institute for Molecular Genetics and Genetic Engineering
…..Faculty of Pharmacy
…..Institute for Virology, Vaccines and Sera “Torlak”
…..National regulator for medicines and medical devices

U prvoj fazi realizacije biće izgrađeni objekti za tri fakulteta, objekti za smeštaj instituta, konferencijski centar, krilo naučno-tehnološkog parka Beograd, centar za eksperimente na životinjama (vivarijum), kao i dva komercijalna objekta za iznajmljivanje privredi i smeštaj gostiju kampusa. Komercijalni objekti bili bi u vlasništvu kampusa, pa bi obezbeđivali dodatne prihode za projekat

Početak radova na izgradnji Kampusa se očekuje u prvoj polovini 2023. godine, a završetak faze „A”, veličine 110.000 kvadratnih metara sa oko 1.500 parking mesta, planirano je u prvoj polovini 2025. godine.
Planirana investicija države u fazu „A” BIO4 Kampusa se procenjuje na oko 190 miliona evra za izgradnju, i oko 100 miliona evra za opremu.